تست Anti-HAV
هپاتیتA یک بیماری حاد و التهابی کبدی است که در اثر عفونت با ویروس هپاتیت A (HAV) ایجاد می شود. HAV یک ویروسRNA بدون پوشش در خانواده پیکورناویروس ها است. از 7 ژنوتیپ شناخته شده، 4 ژنوتیپ می توانند انسان را آلوده کنند. فقط یک سروتیپ ازHAV ثبت شده است. هپاتیتA به صورت پراکنده و به صورت اپیدمی در سراسر جهان رخ می دهد، با حدود 1.4 میلیون عفونت HAV جدید در هر سال گزارش می شود. اگر درجه حرارت در حین آماده سازی غذا برای غیرفعال کردن ویروس کافی نباشد یا اگر غذا از طریق جابجایی های غذای آلوده، آلوده شده باشد، غذاهای پخته شده می توانند HAV را منتقل کنند.HAV تنها با هپاتیت حاد مرتبط است و بیشتر بیماران ظرف دو ماه پس از عفونت به طور کامل بهبود می یابند. تنها 10 تا 15 درصد از افراد مبتلا به بیماری طولانی مدت یا عود کننده تا 6 ماه خواهند داشت. قرار گرفتن در معرض HAV ایمنی مادام العمر در برابر عفونت آینده ایجاد می کند. واکسنهای HAV در دسترس هستند که ایمنی فعال و مادامالعمر را با بازدهی 95 تا 100 درصد تحریک میکنند.
غربالگری قبل از واکسیناسیون برای آنتی بادی تام ضد HAV زمانی توجیه می شود که شیوع آن در کشور مبدا بیمار بالا باشد (بیش از 35%). صرف نظر از استراتژی پیش از واکسیناسیون دنبال شده، سطح آنتی بادی تام ضد HAV که پس از آخرین تزریق واکسیناسیون اندازه گیری می شود، وضعیت ایمنی بیمار را تایید می کند که سطح آن 20mIU/ml توسط سازندگان هپاتیتA تعیین شده است. تشخیص ایمونوگلوبولین تام ضدHAV امکان تعیین وضعیت ایمنی بیمار را فراهم می کند.
